Sunday, October 23, 2011

CINTA!!!

assalamualaikum readers.semoga hari ini lebih baik dari hari semalam.1ST of all tahniah rakyat rakyat Terengganu kerana melangkah ke Final Piala Malaysia.jumpa di shah alam.


Percintaan yang sia sia tanpa membawa ke jinjang pelamin!!!siapa lah kita kan yang nak tentukan jodoh masing masing.kita hanya manusia yang telah ditetapkan jodoh oleh Allah S.W.T.kita hanya mampu merancang dan Allah yang menentukan segala galanya.

Mencintai seseorang itu adalah hak kita, namun memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan sah dan halal itu bukan hak kita. Jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki. Dia pasti akan kembali seandainya Allah menjadikan dia untuk kita miliki atau Allah akan menggantikan dengan yang jauh lebih baik. Jangan pernah takut kehilangan sesuatu yang BUKAN hak kita.

"SAYA BELUM TENTU AKAN MENIKAHI ORANG YANG SAYA CINTAI TAPI SAYA AKAN MENCINTAI ORANG YANG SAYA NIKAHI!

Terima kasih kerana pernah membuat saya tersenyum

Wednesday, October 19, 2011

kenangan!!!

assalamualaikum readersJ
1st of all,aku nak ucapkan tahniah kepada my fav team,TERENGGANU kerana tewaskan SELANGOR.”SEMARAK DARUL IMAN”.semoga kita beroleh kemenangan kedua nanti.INSYAALLAH.apa yang penting semangat dan sokongan semuaJluv u manaf mamat & ashaari samsuddin & all the players & coach,Irfan baktiJ

next sem dah balik Terengganu dah.praktikal kat sana pulak.mesti nanti rindu PPUKM and semua staf.dan semestinya nanti akan merindui mr.F.he3!!gatal bebenor!!!lagi tinggal seminggu untuk aku  bergelak ketawa dengan team kesayangan & kawan kawan aku kat sini.next sem bergelak ketawa dengan kawan kawan kat sana pulak.
guys,thank you kerana menceriakan hari hari aku selama ini.walaupun jauh kita tetap akan sentiasa dekat di hati.ceewahhhh!!!

Wednesday, October 12, 2011

TERENGGANU TERCINTA

assalamualaikum


Semoga Terengganu beroleh kemenangan di Kelantan nantiJ

Menang kalah no 2 yang penting semangat berpasukan.
jom layan video yang buat hati aku panas.

Wednesday, October 5, 2011

INI BUKAN WORDLESS WEDNESDAY!

Assalamualaikum~

Ya Allah,aku mohon padamu berikanlah kami kekuatan untuk menghadapi semua ini.
Andai kata masa tue boleh dicepatkan,aku nak je cepatkan masa.aku sudah tak larat untuk terus menghadapi dugaan.memang secara luaran,aku nampak kuat tetapi hakikatnya aku hanyalah insan biasa yang terlalu lemah.aku tak minta semua ini berlaku kepada diriku.sesiapa pun tak pernah minta perkara ini berlaku kepada dirinya.tetapi masakan aku hanyalah insan  lemah mampu mengelak semua ini.dan andai kata aku diberi pilihan untuk hidup dan mati,akan ku memilih kematian.dengan kematian semua ini akan selesai.it’s over.
Sekarang aku dapat merasakan semua mata memandang kearah kami kerana mengaggap kamilah yang sepatutnya dipersalahkan.sememangnya mereka semua telah salah faham tentang kami.kami secara jujurnya langsung tidak tahu menahu tentang hal ini.
mungkin sekarang kami bukan lagi seperti dahulu.,awal awal pagi sudah membuat kecoh.kami sudah tidak mampu untuk berkata apa apa lagi.mungkin kami akan tesenyum tetapi hakikatnya hati kami sudah tidak mampu untuk tesenyum.
~aku memerlukan sokongan orang orang yang rapat dengan diriku.
~aku terasa ingin mengelak daripada korang semua kerana aku merasa malu dengan korang semua.

Saturday, October 1, 2011

! HARI HARI DI TABUNG DARAH !

Assalamualaikum guysJ
Selamat hari warga tua!!!he3!!!semalam hari last aku dan kawan kawan yang cukup bertuah (haida,nisah and dani) kat lab tabung darah.then,next week "melancong" ke lab histopathology pulak.malas nak cerita banyak.jom layan!!!!!!

 my team mate

 member dari uitm puncak alam,suhaila.
sempoi habis..

member dari uitm jugak,masitah.
crazy girl. ha3!!
rutin harian:bergaduh dalam lab.

Terima kasih yang tak terhingga diucapkan kepada staf staf tabung darah atas segala tunjuk ajar.(en herman,kak harma,kak eina,kak ita,kaki ila,kak lin,kak yana,kak fateh,kak fizah,kak sikin,abg mawi,abg faiz dan semua)


Histopathology,wait for me okJakan ku gegarkan lab histo.hiperbola sudah!!!

SENARAI PEMENANG CONTEST "AKU DAN BUDAK CUTE"

assalamualaikum rakan rakan.
okey,just simple entry.nak umumkan senarai pemenang  contest “ AKU DAN BUDAK CUTE”
sila pm saya kat fb untuk urusan selanjutnya.terima kasihJ