Saturday, July 28, 2012

Nikah Muda

Assalamualaikum...

Alhamdulillah sudah seminggu kita semua berpuasa..rasa mcm kejap je..tup tup dah seminggu.semoga Ramadhan kali ni lebih baik dari Ramadhan yang lalu.


Okay!!!sekarang semua duk kecoh pasal budak yang nikah muda nie.pengantin lelaki berumur 16 tahun dan pengantin perempuan baru je msk 14 tahun.


Ramai yang bagi komen..ada komen yg positif dan ada juga komen yg negatif..biasa la hidup bermasyarakat.apa yg kita buat selalu diperhatikan.kalau langsung tak nak kena kutuk,baik tinggal dlm gua je.confirm tak ada siapa pun nak kisah apa korang nak buat.
Antara komen komen:
Sgt2 sweet ^^ Tahniah buat adik Syafiq dan adik Yana. Just ignore ape yg org kate ttg korang. Semoga bahagia ke anak cucu. Amin :)
-       “just ignore apa yg org kate ttg korang”.bagi aku, tak boleh nak ignore je apa yang orang lain komen.kita kan hidup dlm masyarakat so secara automatiknya,kita mmg tak akan lari dari masyarakat.apa apa yg kita buat memang akan diperhatikan oleh orang sekeliling.bagi aku,terima apa yg mereka cakap dan buktikan pada pengkritik yang mereka salah.contohi pasangan Mira dan Muhsin .
-semoga dorang dapat hadapi dugaan alam berumah tangga nie..
*untungnya kalau mak ayah sponsor majlis kahwin.
*salute kat abg aku.still tak kahwin lagi sbb sedar dirinya masih ada tanggungjawab pada keluarga.
*kalau adik aku yang berumur 16 tahun ckp nak kawin mmg kena hentam la ko dik.

2 comments:

Anonymous said...

slmt pengantin baru syafiq&yana

Nurulee said...

Omg, nak jugak. haha =D Tahniah buat diorang.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html