Friday, December 16, 2011

"SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"



assalamualaikum~
hye kak lisa,izinkan saya join segmen kak lisa.ha3!!!sopan gitu,siap mintak permission lagi padahal xpayah pun.saje nak terlebih gedixx!!!

saya ambil course medical laboratory  technology (MLT) kat UniSZA.ala UniSZA yang dulunya dikenali sbg KUSZA then tukar jd UDM.lepas tue tukar nama UniSZA pulak.macam macam nama la.tak tau ea course MLT tue  apa.ok biar saya cerita sikit pasal course yang awesome nie.AWESOME la sangat.course nie actually terlibat dengan lab.tugas kami sebagai MLT adalah menjalankan test test kat makmal sebelum proceed dengan treatment yang perlu diambil oleh pesakit.kiranya kami nie orang yang first akan diagnose penyakit sebelum doctor confirmkan dan bagi treatment.kami lah yang tolong doctor selesaikan masalah.kalau kami takde doctor tau ke nak buat test test tue.tak tau kan.so,hargailah kami wahai doctor doctor yang berlagak kat luar.he3!!

saya tak menyesal pun ambil course nie.at least saya ada pengalaman handle kes kes kat makmal.walaupun suatu masa nanti saya maybe tak akan jadi MLT tapi MLT tue tetap profession yang best bagi sayaJ
ok,kepada adeq adeq yang nak masuk U kan,korang pilih lah course yang korang betul betul minat.nanti kalau tak minat belajar pun tak stabil.buat solat istikharah dulu kalau ada banyak pilihan.ok adeq adeq kat luar sana.


*Amboi cik ija,terlebih panjang ko karang.he3!!!




13 comments:

Meow Aizawa said...

wah2...
seronok budak kampus..hehe

gmiDOTstudent09 said...

singgah di blog budak pelajar kusza hahaha . .pndai nyer dyerrr ...


feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Kidal Tegar said...

bw n follow here
i ex-unisza , miss unisza ^_^

huda said...

salam. huda datang dari blog lyssa.
apa- apa pun, wish u gooc luck ok ^_^

syada said...

Thanks bagi nasihat kak , even syada baru nak masuk form 4 , hee :)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Zizie LAM said...

salam kenal n follow u...

jum singgah blog zizie pulak...

http://wonderpetzie.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya ..

Niena sudah follow ..

Jemput singgah ke blog Niena & komen2 ya..

Niena dah klik semua iklan nuffnang .. =)

(Klik iklan Churp2 & nuffnang Niena ye.. )

Jom daftar churp2 di blog Niena ,untung dengan hanya 1 klik .. Earning Churp2 lebih laju naik daripada nuffnang .. =)

zaty said...

singgah dri segmen lyssa.
unisza!huu..jauh benor ni.
study rerajin,
goodluck ok.

jom singgah
http://hisomi.blogspot.com/
tq :DD

Niena Sofea said...

Niena tag sis di sini .. =)

http://nienasofea.blogspot.com/2011/12/contest-blog-paling-kemas-by-tasya.html

DiDiE eLa said...

jenguk sini...gudluck yer

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

FYA PELANG! said...

wahhhh. goodluck :)

keep visiting mine :)
http://fyapelangi.blogspot.com/
http://feeyapelangi.blogspot.com/