Wednesday, September 26, 2012

The New Chapter

Assalamualaikum
Finally, Alhamdulillah. Aku telah menjadi student Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Sarjana Muda Sains (Sains Biologi). Alhamdulillah.

Actually aku tak pernah expect yang aku dapat further study. Bila UMT call je suruh aku masuk daftar, aku rasa macam mimpi. Serius tak percaya yang aku kini dah bergelar student UMT. Ramai coursemate aku masa di UniSZA dulu dapat further study kat UMT jugak. Ada Nabila, Ainin, Joy, Dilla. Berkampung di UMT. Kawan kawan aku masa sekolah dulu pun ramai yang belajar kat UMT.

Bila masuk UMT, baru rasa suasana alam universiti. Masa kat UniSZA tak rasa sangat alam universiti sebab tak duduk kat main campus. Setakat ni, aku tak ada pengalaman yang best best lagi kat UMT ni. Yela, baru masuk kan. Tapi bila masuk kelas je, terus rindu UniSZA dan coursemate Medical Lab. Aku rindu korang budak MLT.

Jadual kelas boleh dikatakan agak padat. Dari pagi sampai petang. Standard la kan student. Ada jugak subjek yang memang aku dah lupa. Kena study semula la lepas ni. Akhirnya rutin harian yang telah lama ditinggalkan akan mula diamalkan kembali. Bangun pagi, stay up sampai awal pagi untuk study. Wish me luck :))

*Aku masih sayangkan UniSZA. UniSZA dihatiku :))

14 comments:

zUlaikha rAzak said...

cgratz ija!:)

Cik Ija Akmal said...

tq kak ieka :))

Hanna said...

All the best wishes awak =)

Mieya Atiera said...

Tahniah sis !

Anonymous said...

study leklok mek.. makesure DL every sem!!hihi.. sori r xdpt join jd dak UMT gak..nex yer la.. nek tumpang gumbira utk cu ~

Cik Ija Akmal said...

@Hanna
tq awak :))

Cik Ija Akmal said...

@Mieya Atiera
tqvm mieya :))

Cik Ija Akmal said...

@Anonymous/ Tuan Fatin
tqvm nek :))aku doakn yg terbaik utk mg okay !!! insyaAllah

gdsbnga said...

akak sambung master ke ?

Cik Ija Akmal said...

@gds bnga
x la ayuz.akak baru je smbg degree.insyaAllah lps nie master pulak :))

.::: Princess MOMOY :::. said...

congrate dear
and gud luck

Cik Ija Akmal said...

@.::: Princess MOMOY :::.
tq dear :))
u pun all the best okay :))

aku HaniAsyira said...

u dulu.. kos sama dulu.. xla dulu.. berapa bulan lepas je.. slamat sambung study ei.. =)

Cik Ija Akmal said...

@ aku HaniAsyira
oh yeke.why xgo through je dgn sains bio???