Wednesday, March 30, 2011

BTN oh BTN!!!!!! PART 2

assalamuakaikum dan hye readers..1stly sorry lambat update ye..(ceh,macam la ramai yang tertunggu tunggu)he3!!!
penat sikit..biasa la baru balik dari kem BTN la katakan..nak muhasabah diri dulu..he3!!poyo je saya nie..so,memandangkan saya baru balik dari kem BTN nie,saya nak la jugak share pasal kem tue  kt korang semua..boleh kan???tak salah kan???
4 hari 3 malam,macam macam saya dan kawan kawan tempuh..nak dipendekkan cerita yang paling bestnya kami semua pergi shopping kat rantau panjang masa on the way nak balik Terengganu nie..rantau panjang!!!!!tempat yang paling best kalau nak shopping kat Kelantan nie..so,next time,kalau korang pergi Kelantan,jangan lupa ye singgah rantau panjang..syooookkkk woooo...
1st day
kami kat sana memang rasa nak balik sangat sangat..yela,tempatnya kat hutan kot..biasa la kami  kan orang Bandar tiba tiba masuk hutan mesti rasa nak balik..(hostel  kami kat ladang k,so,kami nie orang bandar..he3!!!)then,dah la masa nak makan kena semua orang ada baru boleh makan..ish3x..selagi ajk makanan(yatie=abe saya) tak kata KAWAN KAWAN JEMPUT MAKAN,kami semua tak boleh makan..skema kan..then,malam tue kami just dengar ceramah je..menarik jugak walaupun agak mengantuk..biasa la,kalau tak mengantuk tue,tak normal la tue..he3!!!
2nd day
Macam biasa bangun tido,solat dengar  tazkirah dan beriadah..hari kedua nie la da start LDK..LDK nya memang best..macam macam nama kumpulan..ada MAT KILAU,TOK JANGGUT,RENTAP,ROSLI DHOBI dan macam macam lagi la..kami semua maen maen,happy happy.. konklusinya memang best..
p/s:nak maen lagi uji kefokusan,nak nyanyi lagu sang ulat bulu..
3rd day
kami teruskan dengan LDK..sampai la LDK yang last pada malam tue..ada 7 LDK je..macam tak cukup kan..sepatutnya 14 LDK baru cukup..he3!!!macam macam la aktiviti yang kami buat..tak kering gusi kami asyik gelak je..then,malam tue kami semua  bersalam salaman..biasa la,nak balik dah kan keesokan harinya..hu3!!!
4th day
hari yang ke-4 nie la yang paling best nie..bangun awal pagi(awal pagi kerrrrr) dan gi solat..then,dengar  tazkirah..tapi saya ponteng..balik dorm terus sambung tidur..he3!!ngantuk,tak tahan..serious,memang ngantuk sangat sangat sangat..time makan baru bangun..he3!!pukul 10,bas datang ambil kami semua..masa on the way nak balik Terengganu kami singgah kat rantau panjang..wah,syokkkk giler..
p/s:saya dah beli pooh besar..kamu semua bila lagi??he3!!
then,sambung perjalanan balik kampung asal..ha3!!!
credits to ata mlt..
ternampak kan keceriaan kami semua..he3!!


credits to yana:))
nice shot mlt kite:))
                                        
    rindu kem 2..rindu nak tido ngan nenek n akak..he3!!

2 comments:

tUfA shAhIrAh said...

oit cu..asal nme MAHARAJALELA xde???
rindu gak nk tdo ngn cu..

Ija Akmal Husin said...

opssss..terlupa la name group nenek..group 1 dan 2 pun terlupa namenye...he3!!!next time kita tido reramai ye..he3!!!