Wednesday, April 20, 2011

lelaki~pelindung@perosak??

assalamualaikum kengkawan blogger
dan pembaca pembaca sekalian..


exam exam but still menyibukkan diri untuk update blog..
addicted dengan blog pulak dah diri ini..dulu tak addicted sangat..
tertarik dengan artikel daripada i ♥ islam

Lelaki yang bijak sentiasa berusaha menjadi pelindung kepada wanita.

Lelaki yang bijak takkan meminta dan mengharapkan sesuatu yang belum menjadi haknya.

Lelaki yang bijak sentiasa menjaga pandangan mata dan hatinya.

Lelaki yang bijak menyedari bahawa seorang perempuan itu hanya mahu dirinya dihormati.

Lelaki yang bijak hanya mahukan wanita yang terbaik untuk menjadi suri hidupnya.

opss..ini bukan saya yang kata..ini saya copy paste dari i luv islam je..
kalau nak tahu dengan lebih lanjut sila klik link di bawah..
terima kasih:D



kaum adam~



kaum hawa~kami memerlukan suami yang dapat melindungi kami,
bukannya lelaki yang mengambil kesempatan





ini just peringatan untuk diri sendiri..

tiada maksud lain..

so,renungkanlah ayat di atas & fikir fikirkanlah..
selamat beramal..
he3!!
slm..


exam ari nie:pukul 8 pergi,pukul 11.30 baru masuk..
menunggu hampir 3 jam lebih..
3 test dlm satu jam..
rushing betul:(

8 comments:

= d = said...

agree!!
nak sgt lelaki cm gitu..
yg respect kite sebagai perempuan..
:)

gud luck 4 ur exam..

cik ija said...

lelaki mcm 2 satu dlm seribu kot..
pape pun terima seadanya siapa yg hadir dlm hidup ini:)

tenkies:)

nelly said...

lelaki adalah pelindung , bukan perosak ..^^

cik ija said...

yup..betul 2 nelly:))

alif ibnu daud said...

(^_^)

Pemilik seliper jepun said...

susah nak dapat lelaki mcm yg diatas...tapi perempuan yang baik untuk lelaki yang baik...dan sebaliknya...

cik ija said...

lelaki lelaki:jgn marah..kalau xpuas hati,pergi hentam orang yg tulis artikel 2..
he3!!

cik ija said...

pemilik selipar jepun:lelaki yg baik jugak untuk perempuan yg baik:))