Friday, April 29, 2011

siapa pentingkan diri sekarang nie??sila jawab sendiri..tak usah bagittau ok~

 slm semua..
atas ilham member saya,mak mak cik buncit nie,
saya dapat sedikit idea untuk menulis entry nie..kalau berminat silakanlah yeJ
actually tak tahu macam mana nak mulakan entry nie..
let me tell you honestly..nie pernah berlaku suatu masa dahulu..
saya hanya nak share sebab ini mungkin dapat buat kita berfikir sejenak
 adakah kita orang yang sedemikian..

pada pendapat kamu semua kan adakah patut kita menjadi 
selfish hanya untuk sekali sekala??
sellfish yang saya maksudkan bukan menjual ikan ye..
sellfish yang saya maksudkan adalah pentingkan diri sendiri..
nak tau selanjutnya sila baca dialog di bawah:

Nisah :Ainin,kau ada duit tak?Aku nak pinjam.
Aku nak beli perfume silky girl tue.Wangi  la.

Ainin :Ada tapi aku nak guna duit nie nak beli buku.

Nisah :Ala,aku pinjam je pun.Nanti aku bayar la balik.

Ainin :Tapi aku nak beli buku hari nie jugak.Aku nak guna esok.
Lagipun hari nie je ada sale.Esok dah tak ada dah.

Nisah :Tak apa.Baru aku tau kau nie pentingkan diri sendiri.Fine,macam tu la kawan.
(dengan muka yang masam mencuka)

Ainin :errrrrrrr

watak di atas adalah rekaan semata mata..
watak watak ini direka bagi memudahkan anda
memahami situasi yang berlaku


kalau saya la jadi si Ainin tue nak je saya bagitau si Nisah  tue”kau nie pehal dude.setakat aku tak bagi pinjam duit terus kau masam muka dengan aku..sekarang nie siapa yang penting diri?aku ke kau?kalau kau dah kemaruk sangat dengan Silky Girl tue pergi la mintak duit dengan mak bapak kau tue”

so moral of the story jangan nak cakap seseorang itu pentingkan diri sendiri sedangkan kita tak sedar yang kita pun pentingkan diri jugak..


kalau rasa diri tue ada silap,
sila tanya dan ringan ringankanlah mulut yg comel tue
cakap"saya minta maaf"
tak pun kalau susah sangat nak sebut panjang panjang,sebut je "sorry"
susah ke?????


entry ntah pape


tahu tapi buat buat tak tahu!!!!

so what!!!
aku ada ego aku sendiri!!!
kalau berani sila cabar ok~
kita tengok siapa yang mampu!!!

7 comments:

Anonymous said...

asal pic kt title tu mgoda sgt ???haha

nisah^mad said...

aish..sejak ble plak ak jadi watak jahat ni ha cik kenit??? hehehehe..x per la..pastikan ni lakonan semata2 ea..anisah ngan ainin mmg pelakon terhebat :)

cik ija said...

anonymous:yatie ea..
bia le..sje je nak wat aksi gedix..he3!!
nisah:saje je nak jdkan ko jahat plak..asyik dpt watak baek je kan..
he3!!

Anonymous said...

hahhahaa..ape yatie eya nie

nelly said...

haha ..comel je ayat-ayat watak2 tu ...

cik ija said...

ha3!!watak semata mata..

Cik Ungu Kamila said...

aih ! manusia oh manusia ! sabar je laaa :)